+31 (0)6 42 63 75 20

info@hoevelintelo.nl

Tuunterweg 2, 7122 MA, Aalten

Handig om te weten

De mogelijkheden

Er zijn diverse opties om het coachen met paarden te ervaren. Er kan worden gekozen voor een enkele coachingssessie, puur om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een Workshop/Event onder de naam ‘HorseFlow’. Verderop kunt u hier meer informatie over vinden. Daarnaast kunnen workshops of teamtrainingen ook geheel ‘op maat’ worden gemaakt (vanaf 4 personen). Voor kinderen is er een speciaal concept genaamd ‘Equigames’. Hierover vindt u hieronder. Tenslotte kan er ook een coachingstraject worden doorlopen, ook deze zal op deze pagina verder worden omschreven.

Neem gerust contact op wanneer u meer informatie wilt over de mogelijkheden!

 

Stap

Coachingstraject

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek kan worden besproken wat de cliënt wil bereiken en wat de beste weg is om daar te komen. Indien er meerdere sessies nodig zijn stelt de coach samen met de cliënt een doel vast. De cliënt heeft een prominente positie in de sessie. Samen met de coach wordt een manier gezocht om tot het gekozen doel te komen. Vanzelfsprekend gebeurt dit bij kinderen spelenderwijs en met veel ondersteuning. De coach komt niet met kant en klare oplossingen, maar stelt vragen die aanzetten tot zelf oplossend denken.

Er zullen tijdens de coaching sessies diverse oefeningen gedaan worden samen met het paard. Alle oefeningen vinden plaats vanaf de grond. Dit heeft te maken met de aard van de coaching sessies en tevens vanwege de fysieke en mentale gezondheid van de paarden. Tijdens de coaching sessies wordt de cliënt aangezet tot reflectie door middel van de vragen die de coach stelt. De oefeningen en reacties van het paard zijn hierbij een informatiebron.

Tussentijds en na afloop zal het traject geëvalueerd worden.

Stap

HorseFlow

Jezelf voorbij rennen, spanning met je meedragen, een ‘vol hoofd’ hebben en verlangen naar ‘me-time’….. Voor velen is dit heel herkenbaar in de huidige maatschappij. Het ZIJN tussen de paarden geeft vaak al zo’n rust en ontspanning, is iets wat ik vaak terug hoor. Zo kwam ik op het idee van HorseFlow…. Even een moment voor jezelf, in het HIER en NU, in je eigen ‘Flow’ tussen de paarden.

Wat kun je verwachten? Afhankelijk van het soort Event, een ochtend of middag met onder andere:

 • Mindfulness oefeningen en (geleide) meditatie, waarin de Elementen een rode draad vormen.
 • Laat je verrassen met een Thee Ceremonie & inzichtskaarten.
 • Spiegelen met paarden
 • Ontspannen en ZIJN met en tussen de paarden
 • (Stilte)wandeling met de paarden
Stap

EquiGames kidsclub

Houd je van paarden en lekker buiten spelen? Bij Equigames Kidsclub doen we leuke spelletjes met de paarden en elkaar!

Wat kun je verwachten?

 • Paarden borstelen en knuffelen
 • Hindernis parcours bedenken, bouwen en lopen met de paarden
 • Wandelen met de paarden
 • Allerlei spellen met elkaar buiten of binnen
 • Limonade en wat lekkers
 • Sociaal bezig zijn met elkaar
 • En….je zelfvertrouwen een boost geven!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op