+31 (0)6 42 63 75 20

info@hoevelintelo.nl

Tuunterweg 2, 7122 MA, Aalten

Wendy Ketelaar

Over de coach

Mijn naam is Wendy Ketelaar en ik ben sinds twintig jaar werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb in diverse groepen gewerkt. Inmiddels ben ik gestart als gastouder in mijn eigen kinderopvang. Al jaren gaat mijn interesse uit naar de pedagogische kant van ontwikkeling. Het werken aan sociale vaardigheden, een taakgerichte sfeer, het bemiddelen bij het oplossingen van conflicten en het werken aan gedragsproblematiek. Dit heeft mij doen besluiten om in 2010 een opleiding tot gedragsspecialist (Master SEN) te gaan volgen. Nadat ik deze interessante opleiding had afgerond wilde ik meer. Ik kreeg het idee om een combinatie te maken tussen mijn passie voor gedrag en kinderen en mijn liefde voor paarden!

Contact

Paarden

Als sinds mijn vroege jeugd ben ik verbonden met paarden. Mijn moeder heeft mij als vierjarige voor het eerst naar de manege gebracht en sindsdien is mijn liefde voor paarden alleen maar sterker geworden. Jarenlang heb ik met veel plezier op manege ‘De Burght’ in Barneveld gereden. De paarden werden daar in groepsverband gehouden, in plaats van individuele boxen, iets wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de sociale band tussen de paarden onderling, maar ook tussen mens en paard. Als klein meisje leerde ik al om ‘vrij’ tussen de paarden te bewegen en hun manier van communiceren te observeren en begrijpen.

Toen ik jaren later mijn eerste paard aanschafte was het mijn wens dan ook om hem zoveel mogelijk weidegang en interactie met soortgenoten te kunnen bieden. Uiteindelijk heb ik het geluk gevonden om op een authentieke boerderij in Lintelo (Aalten) in de Achterhoek te mogen wonen. In de wei lopen inmiddels twee paarden en een lieve, ondeugende Shetlander. Ze lopen 24 uur per dag buiten, kunnen lekker grazen in de wei en hebben beschikking over een schuilstal. Op deze manier hebben de paarden veel sociale interactie en bied het mij tevens de mogelijkheid ze goed te kunnen observeren!

In 2020 heb ik met veel plezier de basisopleiding paardencoaching gevolgd bij Caprilli Coaching en Training in Barneveld.
Daarnaast lees ik veel boeken over paarden, paardencoaching en gedrag, om mijn expertise te blijven vergroten.
Voorbeelden hiervan zijn:

  • De paardenjongen – Rupert Isaacson
  • De tao van Equus/ de weg van het paard – Linda Kohanov
  • Help, mijn juf is een paard – Paulien Rutgers
  • Coachen met paarden – Ruud Knaapen
  • Coachen met paardenkracht – Inge Kroesen
  • Hoofd op hol – Sylvia Bosveld

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op